Nio olika artikelförfattare
Föräldraledig. Har ni tänkt på hur
Personalbrist hotar jättesatsning på järnväg
 
papporna – långsamt men säkert –
Att ge väljare intrycket av att

PER GRANKVIST

JOURNALIST | FÖRFATTARE | FOLKBILDARE

Chefredaktör för VadViVet. Chief Storyteller på forskningsprogrammet Viable Cities vid KTH. Författare till fyra hyllade böcker.

Svaret på det berömda livspusslet för
 
Per_4439-m.jpg
Regeringens utredare: ”Inför 5 pappamånader”

 Per Grankvists specialitet är att förklara aktuella ämnen ur nya perspektiv på ett upplysande och underhållande sätt.

fortsätter samma personer som tidigare (Maria
Oviljan att dela föräldraförsäkringen jämställt gör

Han har skrivit flera uppmärksammade böcker och essäer, bland annat om hållbarhet i näringslivet, om vårt förhållande till konsumtion, samt om Karma är en handtuftad ullmatta från Chhatwal & Jonsson i en vacker grön färg.

Per Grankvist räknas som en av Sveriges främsta hållbarhetsexperter efter att ha bevakat frågorna i mer än ett decennium som journalist och författare. Hans bok CSR i praktiken används som kurslitteratur i hållbarhet på många universitet.

Lönsamt dela på föräldraledighet
”Det stora tågprojektet måste tas ner på jorden”

Som chefredaktör på VadViVet leder han en redaktion som uppmärksammats för sina nydanande sätt att göra förklarande journalistik som hjälper en stor publik att förstå vad som händer i samhället.

Som Chief Storyteller på Sveriges strategiska innovationsprogram Viable Cities vid KTH är Per Grankvist ansvarig för att hitta engagerande och inkluderande sätt att förklara framtiden som skyndar på omställningen till klimatneutrala städer.

Vart femte par delar lika på föräldradagarna
Planerna på en stor politisk uppgörelse
Per_4708-m.jpg

En engagerande föreläsare

Berättarglädje och oväntade kopplingar utmärker Per Grankvist på scenen och som föreläsare. Med fakta som bas och humor som verktyg ger han publiken nya insikter som stannar kvar hos dem långt efter att gått av scenen.
Handla vägghyllor från House Doctor.


”Föräldraförsäkringen ett sänke för jämställdheten”

Texter om aktuella ämnen

Regeringens utredare: ”Inför 5 pappamånader”

Förmågan att skifta perspektiv präglar ofta Per Grankvists texter, oavsett om det gäller en krönika, ett inlägg i sociala medier eller en essä. Nedan är några av de senaste. Klicka här för att läsa fler texter »


Lyssna på de senaste avsnitten av podden Perspektiv

I Perspektiv får du regelbundet fördjupning och oväntade infallsvinklar på aktuella ämnen inom politik, näringsliv, hållbarhet, kultur och design. Nedan finner du de senaste avsnitten. Klicka här för att bläddra bland alla avsnitt »

”Föräldradagarna en del av kampen för kvinnorna”
två nyanser som känns helt rätt den här säsongen