WENTWORTH träEN JGSAW PUZLE - SUMMAR HEDGERROW 250 bitar

… på grund av att bloggen har blivit hackad

och spred sig sedan snabbt. Det

Rejäl vurpa i lantlig miljö efter kortare polisjakt – Varberg – september 2019

Jo, så är det, originalet har blivit hackat, förmodligen för ganska länge sedan, och någon/några/något har lyckats kopiera bloggen och den läggs ut parallellt med abandowest original fast med en helt annan internet-adress. Jag orkar bara inte hantera saken för tillfället och tar en paus på obestämd tid vad det gäller att skapa nya upplägg. Ha det bra så länge!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Några bilder från en färd till mellansverige …

"Ringaren i Notre Dame" i topp efter branden

… med besök i mina tidigare hemtrakter Katrineholm och Gnesta

Amazon Web Services, AWS, etablerar sig i Katrineholm – augusti 2019

Amazon är amerikanskt, förstås, ett e-handelsföretag och ett molntjänstföretag (till exempel för lagring av data) som har basen i Arrma Ar390265 Blx 3668 2400Kv 4 Pole 4S Brushless Motor (ARA310265). Grundaren heter Jeff Bezos och han grundade företaget 1994. Nu världens största detaljhandelsföretag när det gäller internet, om man ser till intäkter totalt och marknadsvärde. Det sistnämnda sedan Amazon 2018 blev det andra företaget efter Apple att marknadsvärderas till 1 triljon USD (en etta följt av 18 nollor). Jag har inte plats här att skriva ut alla nollorna.

Det började med webbplatsen amazon med tillägget .com som en bokhandel online, men sedan har det bara utökats i nästan all oändlighet, som en molntjänsts innehåll ungefär. De äter upp världen på något sätt känns det som. De är förresten världens största leverantör av molntjänster (IaaS, Infrastructure as a service, och PaaS, Platform as a service).

Franska folket avgör Notre-Dames utseende 05604 Trumpeter 1 350 Scale modell U.S. Aircraft Carrier CV-13 Franklin 1944

Amazon Web Services, AWS, etablerar sigi Katrineholm – augusti 2019

Elektriska verktyg användes av arbetarna inne

4Stk 1.9 Crawler Reifen Comp Däck 114mm& Alum 1.9 Beadlock Felgen Crawler Wheel

Verkliga verkanhjältar RAH Den nya 52- Stålmannen Premium Figur, Batman svart and vit Harley Quinn av Paul Dini Satuette Staty -DC Collectibles (AWS). Dessa tre orter kallas Availability Zones och Planeten X PX-13 Querella.. Någonstans mellan 50,000 och 80,000 servrar i respektive Availability Zone kan det handla om. När det hela är färdigt, eller om det redan är färdigt, det vet jag inte.

Telegrafverkets Rikstelefon – manlucka i Katrineholm – augusti 2019

Tekniskt avancerat, men inte lika tekniskt avancerat som AWS var det nog inte. Telegrafverkets Rikstelefon var verkets varumärke för telefoni. Telegrafverket (Televerket) hade monopol på interurbanledningar, eller riksledningar, det är telefonledningar mellan städer, däremot förekom det under en period konkurrens från en del privata telefonföreningar och telefonbolag. Någonstans mellan 1920-talet och 1980-talet hade Kungl. Telegrafverket (Televerket från 1953) i princip monopol på telefoni.

Ovanstående manlucka hittade jag i Katrineholm på andra sidan gatan räknat från husen på nedanstående bilder, vid den närbelägna korsningen. Vältrampat sliten är luckan men vacker i sitt gjutna utförande. Jag såg förresten en likadan gjutjärnslucka i går här i Varberg, än mer nedsliten än den i Katrineholm. Vad döljer sig där under luckorna, har gamla Televerksanställda veteranmöten där ibland?

Livlig debatt om återuppbyggnaden väntas

Kompisen Janne pekar stolt på bucklan baktill på sin puttrande Saab (92?), han ska strax åka vidare och vill upprätthålla värmen där inne i bilen (om det fanns värme i en sådan Saab?). Jag hade själv en Wolkswagen Limousine från 1950 vid den tiden, och i den fanns garanterat inget överflöd av värme hur man än eldade.

Varför Jannes Saab hade en sådan rejäl buckla, det har jag i dag ingen aning om. Kanske hade han backat in en stolpe, kanske hade någon kört in i hans bil bakifrån?

Experten: Frankrike bättre än Sverige på restaurering Andra sidan King s Empire Allegiance Box Charles Edmonton

Fredsgatan har blivit Trädgårdsgatan och ingångarna har bytt nummer – Katrineholm – augusti 2019

Varför fick inte Fredsgatan heta Fredsgatan på det här gatsträckan? Varför, och när, byttes namnet till Trädgårdsgatan? Orsaken var väl att ett beslut togs att Fredsgatan skulle stängas och avslutas där den ligger intill Kullbergska sjukhuset, annars skulle fem gator sammanstråla på ett och samma ställe. Fredgatan blev inte en av de fyra gatorna i korsningen. Vem bryr sig i dag förresten, förutom jag? Nostalgi har inget företräde i infrastrukturella samhällsmiljörer.

Efter branden i Paris ikoniska katedral

Ett fikastopp vid Sparreholms Kiosk ; Grill – augusti 2019

sig att donera 500 000 euro –

Vi tog en paus vid Sparreholms Kiosk ; Grill för en kopp kaffe. Inte så mycket kaffebröd fanns att väljs på, men det är ju som namnet antyder en kiosk och en grill, inte ett kafé. Utomordentligt vacker väder och en utomordentligt trevlig uteplats att sitta på, med en flik av ett glittrande vatten i Båven  att titta på.

Medföljande svåger har kört denna vägsträcka tusentals gånger, eftersom han som icke-pensionär varit lastbilschaufför med nästan dagliga resor mot Stockholm. Ingen risk att vi skulle köra fel. – Det står IKEA Plush Fabric bruka Carrying Barn Play Set With djurs Cow Sheep Pig leksak på papperkorgarna: Bokbok Praktisk användning Lyckosamhet med tillägg Taröd Lycka Emil Shera heter den internationella koncern som äger GB, glassen som tillverkas med hjälp av cirka 500 anställda i Flen, som vi nyss passerat på vår resa mot Gnesta med tillfälligt stopp i Sparreholm. Där i Flen invigdes 1957 Skandinaviens största glassfabrik. Återkommer med ett avsnitt om Flen.

rika givare köar för att bidra

Järnvägsstationen i Gnesta – augusti 2019

tycks ha klarat storbranden bra. Runt

Jag minns att vi hade en hund, en springer spaniel, som blev överkörd av en lastbil på ”stora vägen” en bit bort. Den ärlige chauffören tog reda på vem som ägde hunden och kom hem och berättade om att hunden förolyckats och jag tycker att det var mycket hedervärt av honom.

Under Notre-Dames tidigare restaureringar har stora

Den oklädda Flicka med boll, som från Stora Torget blickar mot Zettervalls hus, har jag förgäves försökt hitta information om. Däremot hittar jag ett klipp från 2015 om en skulptur som heter ”Ljugarbänken”, med en ljudinstallation med två herrar inbegripna i ett samtal. Den var dock tillfällig, den skulpturen tillika ljudinstallationen, ett vandrande konstverk.

katedralen Notre-Dame i Paris uppmanas att

Sentinel Taktics The Flame of Freedom

Utsikt från en tallrik kebab i Gnesta – augusti 2019

När man kommer oanmäld till en ny ort och är hungrig, eftersom det är lunchtid, så söker man en restaurang eller ett matställe av något slag. Oftast är det svårt att finna klassiskt hemlagad mat som ugnspannkaka, stekt fläsk med bönor (bönorna hatade jag som ung), paltbröd (existerar nog inte i dag), kålpudding med potatis eller något annat sådant gammalmodigt. Burgare däremot i ett otal variationer och pizza och kebab, det finns överallt, även i Gnesta. Så det blev en kebab för mej, med pommes till. Kanongott förstås.

Jag gjorde hemmavid  för någon dag sedan en stor portion Janssons frestelse, den skall jag strax äta av, mikrovärmd, men först måste jag skriva färdigt under nästa bild från Gnesta.

Västra Storgatan har övergått i Östra Storgatan – Gnesta – augusti 2019

I Frankrike är restaurering och renovering

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o