Glömde förrätten: ”Ni vill inte börja med huvudrätten?”

vinnareMånadens Matbutik

Läs mer om Detta är Läs & Skriv Handla Mat Online logo

Handla online hos din lokala ICA-handlare. Sveriges överlägset bästa matbutik på nätet!

Oas – men inte en regelrätt restaurangupplevelse

vinnareMånadens Matkasse

Handla Mat Online logo
Extremt tempo – men varje minut av de 32 ovärderlig

Välj och vraka mellan olika matkassar från ICA - Passar såväl ensamhushåll som för familjer

;
Östermalm: Redan menyn får igång varningsklockorna

Handla bekvämare

Att handla mat online sparar tid och energi. Få maten levererad till dörren och slipp släpa på tunga kassar i ur och skur. Online kan du snabbt navigera mellan menyerna och hitta dina favoritvaror på nolltid.

Handla smartare

Låt bli att ta bilen till stormarknaden och spara på miljön. Det är bevisat att effektivare transporter minskar utsläppen av koldioxid och andra utsläpp. Dessutom kan du glädja dig åt en billigare bensinräkning.

Handla billigare

Planera dina inköp i lugn och ro.  Sök inspiration på nätet och bläddra mellan spännande recept. Kunder som handlar online upplever också att de sparar pengar genom att undvika impulsköp.

Hur fungerar det att handla mat online? - fyra enkla steg

lyssna på ljudbok? Sveriges främsta bokslukare 1

Hitta den butiken som passar dig bäst genom våra jämförelser

Skapa ett konto genom att använda våra länkar

Afterwork-krog under jord – tankarna går till New York
3

Välj alla varor som du vill handla

4

Betala och få dina varor hemskickade

Snubblande personal överskuggar vuxentacos
Läs mer om Månadens berättare

Varför handla mat online?

Att handla mat online är något som revolutionerat beteendet för hur svenskarna handlar, äter och förhåller sig till mat och matlagning. Bekvämligheten och den tid det sparar genom att klicka hem maten via dator eller mobil är enormt uppskattat och en av anledningarna till att såväl matkassar som självplock i butik online blir vanligare och vanligare för varje månad. Förutom bekvämligheten anser många experter att det även är bättre för miljön eftersom att transporterna av maten kan samordnas på ett effektivare sätt. Som privatperson spar det även på plånboken då många upplever att de kan planera inköpen bättre och gör färre impulsköp. En fördel med att handla mat online som många förbiser är hur snabbt och smidigt det är att använda sökfälten. Här kan du klicka dig från mejeriet till fruktdisken och tillbaka på någon sekund och för dig som söker specifika varor ligger de bara en sökning bort.

Om mat online

Generellt kan man dela in mat online i lösplock och matkassar. Lösplock av mat innebär att du handlar mat i en butik online och får maten levererad hem eller själv kan välja att plocka upp maten i den fysiska butiken där den finns färdigpackad. Sortimentet i butikerna online är ofta detsamma eller till och med större än ute i de fysiska butikerna. De flesta butiker online levererar dagen efter du beställt maten på en tid du själv får bestämma där precisionen på leveransen ofta ligger på ett intervall inom en eller två timmar. Det finns sällan en lägsta beloppsgräns på hur mycket du måste handla, däremot förekommer det ofta en mindre avgift för att de ska leverera maten till dörren beroende på hur mycket man handlar för. Ett ett tips är därför att hålla utkik efter rabattkoder som antingen reducerar kostnaden för hela beställningen eller ger dig gratis hemkörning.

Häng inte läpp, du njuter av stans kungligaste utsikt

Prova på en matkasse

Matkassar innebär att du får allting du behöver för att göra en eller ett flertal rätter under veckan. I de flesta fallen tas ett antal veckomenyer med lättlagade recept fram av kockar som väljer råvarorna och även testlagar maten. Därefter kan man Transformers FansproProject CA-02 Flamblast Caustity Crossfire New Bruticus Limb som faller en i smaken, få alla varor levererade till dörren och laga de recept som man beställt för veckan. Smidigt eller hur! Idag finns det flera aktörer inom matkassar där många specialiserat sig inom en viss niche som helt ekologiska matkassar, mat för hela familjen, matkassar för veganer eller för det lilla hushållet. Idag erbjuder många aktörer inom matkassar möjligheten att själv redigera veckans recept för att få det så bra som möjligt. För att göra det ännu lättare har även många distributörer valt att kombinera matkassarna med en matbutik online för att man enkelt ska kunna handla de varor man vill ha lite extra av.

Mindre bra Combo, tyvärr – nästa gång skippar vi maten

Senaste nyheterna

Inte bara otur, det är inte trevligt att äta på Boulebar
gado-gado
16 december, 2019
Habilt men själlöst – vem vill äta i tomt köpcentrum? Chevrolet Monte Carlo (blå metall) 1978

Det indonesiska köket är inte bara ett kök utan en mångfald av olika kokkonster. Med 6000 bebodda öar och 250 miljoner invånare är det ganska självklart att det finns lokala skillnader. Dessutom finns influenser från både Kina, Mellanöstern och Indien. På grund av sitt läge och naturresurser har Indonesien länge varit inblandat i handel ochRead more about Mat i Indonesien […]

Inbjudande lokal, rätt läge – men viktiga detaljer blir fel
mat i taiwan 1
8 november, 2019

Mat i Taiwan

Ön Taiwan som ligger utanför Kinas sydöstra kust bjuder på ett bra eget kök som kombineras med det kinesiska. Den gamla kinesiska mattraditionen har bevarats här och det gör att Taiwan har en mycket intressant matkultur värd att utforska. Det taiwanesiska köket kallas ibland för världens bästa kinamat eftersom det är en blandning av deRead more about Mat i Taiwan […]

Krogguiden: ”Har de ens smakat på maten?”
pastel de nata portugal mat
Att servitören svarar ”ingen aning” är inte okej 9 oktober, 2019
Uppassare à la New York på toa inte det vi helst vill ha

Mat i Portugal

Att smaka mat från olika kulturer är som att resa en bit varje gång du stoppar något i munnen. Så kan en globetrotter med gastronomi högt på listan förklara hur spännande det är att äta olika slags mat. Och visst ökar resandet med mattema, allt från att laga mat, äta mat och besöka producenter iRead more about Mat i Portugal […]

kön. I stället utforskas kärleksrelationen utifrån
local food in tonga
6 september, 2019

Mat i Tonga

Det tonganska köket innehåller mycket kött, fisk och skaldjur, men även också grönsaker och frukt så som vattenmeloner och kokosnötter. Historiskt sett i det tonganska köket så har man bara ätit en gång per dag, middag som lagats i en jordugn. Till frukost åt man matrester från gårdagen innan man påbörjade sin arbetsdag. Dagens kökRead more about Mat i Tonga […]

indisk mat gryta med ris 1
Farm Restaurant & bar 7 augusti, 2019
Maten lyfter inte på omtalat vinhotell

Mat i Indien

Det indiska köket är mångfacetterat och starkt präglad av de olika regionerna i landet. Vissa maträtter innehåller mycket socker medan andra är kryddstarka. Det finns en rad olika kryddor som är vanliga i de olika indiska maträtterna; chilipeppar, spiskummin, svartpeppar och koriander för att nämna några. I likhet med många andra asiatiska länder har risRead more about Mat i Indien […]

årgång Pressman Tiddley Winks NEW SEAL SUPER RARE KOLLEKTORER

Det somaliska köket är mångsidigt och hämtar inspiration från flera delar av världen, bland annat Etiopien, Persien, Indien, Italien och Turkiet. De varierande influenserna är en följd av Somalias rika handelstradition. Trots de stora variationerna i kosten finns det en sak som förenar dem, all mat i Somalia är halal. Dagen börjar med en redig1 43 Porsche 911 GT3 RS 997 AUTOAR 57912 Mycket RARE diecast 1 43 scale Auto car

Inbjudande lokal, rätt läge – men viktiga detaljer blir fel
kön. I stället utforskas kärleksrelationen utifrån

Matkassar ; Rabattkoder

För dig som vill laga god mat gjord på recept framtagna och provtestade av professionella kockar är matkassar något för dig.

Konceptet går ut på att man väljer en matkasse med fördefinierade recept där alla nödvändiga varor ingår som sedan levereras hem till din dörr. De flesta leverantörerna av matkassar har egna kockar som tar fram och även provlagar menyerna som i de flesta fallen varieras veckovis.

De flesta större distributörerna använder sig av kändiskockar, exempelvis låter Mat.se  kockarna Michael Kranz och Kristin Johansson ta fram recept. Gemensamt för de flesta matkassarna är att recepten är nyttiga och anpassade för att passa den breda massan. För dig som söker något extra erbjuds ofta möjligheten att komplettera din matkasse, antingen genom en så kallad flex-kasse eller om distributören av din matkasse även har en matbutik online.

Idag finns det ett flertal aktörer inom matkassar med olika typer av inriktning på pris och matsorter. Vissa företag har till exempel specialiserat sig på att endast använda ekologiska eller vegetariska recept medan andra ansträngt sig för att skapa en lyxig matkasse.

Vi har samlat de populäraste matkassarna på marknaden så oavsett om du är ensamstående student eller flerbarnsfamilj hjälper vi dig hitta rätt.

Hitta rabatter

Planerar du att handla mat online och vill ha ett billigt pris rekommenderas att hämta en rabattkod innan man handlar. Till skillnad från fysiska butiker går det att spara betydligt mycket mer pengar, dessutom är det enklare att använda då allt som behövs är att kopiera in en kod före man betalar. Hur mycket som går att spara varierar mellan olika butiker och matkassar men ofta kan det röra sig om hundralappar eller gratis frakt och hemkörning.

Ett syfte med den här hemsidan är att hålla dig uppdaterad om vilka rabattkoder som är aktuella för tillfället. Under vår rabattsida listar vi även specialerbjudanden och vilka företag som erbjuder gratis frakt. Observera dock att många rabattkoder och specialerbjudanden endast går att använda en gång. Däremot är det fritt fram att bli kund hos flera olika butiker.

Många rabatter är till för att locka nya kunder Är du redan kund på en matbutik online eller trogen en leverantör av matkassar kan du ändå ta del av flera specialerbjudanden och rabattkoder som innebär gratis frakt eller rea på vissa varor. En del leverantörer av mat online har också kampanjer där du kan ge bort en matkasse till en vän.

Family Guy Freakin'Sweet fest packa
1 18 Norev Peugeot 205 GTI 1.9 1992 Miami blå blå Nr. 184856 i OVP